CONTACTEER ONS +32 (0)3 880 62 00
+32 (0)3 880 62 00

Markeren van onderdelen

Laser markeren van onderdelen: cijfers, barcodes e.a.
Laser markeren van onderdelen: cijfers, barcodes e.a.
Identificatie van onderdelen door gravure
Identificatie van onderdelen door gravure
Labels voor leidingmarkering
Labels voor leidingmarkering
Lasergravure van etiketten in korte of middellange cyclus - Matrix functie
Lasergravure van etiketten in korte of middellange cyclus - Matrix functie
Identificatie door gravure op labels en etiketten
Identificatie door gravure op labels en etiketten
Laser markeren van onderdelen: cijfers, barcodes e.a.

Behoeften van de klant

Markeren van onderdelen? Een noodzakelijk stap bij het fabriceren van elk product.

Een van de grootste behoeften van de industriële wereld is dingen registreren; zowel voor de identificatie van gefabriceerde elementen als voor productie-installaties.

De behoefte aan markeringen voor fabricagestukken is internationaal en universeel. Het stemt zowel overeen met zeer grote industrietakken die onderdelen tegen hoge snelheid produceren als kleinere werkplaatsen met een productie van enkele stukken per dag.  

Onderdelen van alle aard

De meeste sectoren moeten vandaag hun stukken kunnen identificeren en coderen. Gravograph werkt nauw samen met de industriële sector om stukken te identificeren zoals Wapens, Werktuigen, Machineplaten en verscheidene Industriële stukken. 

Serienummers, fabricagereferenties, constructeurlogo’s, klantidentificatie zijn enkel van de meest gevraagde stukmarkeringen.

De markeerstukken zijn van alle aard: mechanische onderdelen, elektrotechnische onderdelen, verpakkingen, veiligheidselementen, enz.

Enkele voorbeelden van toepassingen

 • Graveren van etiketten, penningen, registratieplaten, van zeer kleine specifieke series tot fabricage in grote hoeveelheden.
 • Onbeperkte toepassingen zoals het registreren van bedradingen, het fabriceren van knoppen aan/uit, het identificeren van stroming in buizen, het realiseren van firmaplaatjes.
 • De identificatieplaatjes kunnen in metaal of kunststof zijn afhankelijk van de behoeften en de milieubeperkingen.

Voorgestelde oplossing

Gravograph biedt oplossingen die aangepast zijn voor het coderen, markeren en identificeren van uw onderdelen.

Ons gamma bevat meerdere oplossingen en waarbij gebruik gemaakt wordt van gevarieerde technologieën (fiberlaser, CO²-laser, mechanische graveren). Wij kunnen met het advies van onze experten voor om het even welke toepassing die u heeft uw stukken aan uw behoeften voldoen.

Lasertechnologie is een oplossing waarvoor vaak gekozen wordt om codes permanent op stukken te markeren. Onze laser markeersystemen genereren en brengen kwaliteitsvolle codes aan, in zeer gevarieerde productieomstandigheden. Maar laser is niet de enige oplossing die moet overwogen worden, met de mechanische graveertechnologie waarbij het materiaal wordt weggenomen kunt u diep en duurzaam markeren binnen een ruim gamma aan materialen; de markering slijt niet weg, ze is duurzaam in de tijd. U kiest in functie van uw toepassingen en Gravograph kan zowel beantwoorden aan de eenvoudigste behoeften als aan de grootste industriële vereisten.

Overweeg deze criteria bij het maken van uw keuze:

 • mechanische graveeroplossingen: robuust, voordelig en efficiënt
 • laseroplossingen: snel, efficiënt, aanpasbaar
 • unieke Gravostyle software: standaard of gepersonaliseerd, flexibel

Ontdek de belangrijkste voordelen van de Gravograph oplossingen voor het identificeren.

 • Ontdek de voornaamste voordelen van de Gravograph oplossingen voor uw identificatie noden

  Onze mechanische oplossingen

  • ze zijn verkrijgbaar in een breed gamma van formaten tot 60 x 120 cm, waardoor u identificatie en andere graveerwerken kunt combineren
  • ze bieden u de mogelijkheid om een uitgebreid gamma van materialen te graveren
  • de mechanische units zijn het best geschikt voor diep- en precisiemarkering
  • mechanisch graveren is het meest universeel en heeft uitgebreide capaciteiten
  • ze bieden de mogelijkheid om volumineuze stukken te markeren per stuk of in serie

  Onze laser oplossingen

  Voor onze CO² lasers:

  • ze zijn polyvalent en gebruiksvriendelijk met standaard markeervelden tot 60 x 120 cm
  • ze graveren direct de organische materialen (hout, leder, steen, karton), laserbare kunststoffen en gecoate metalen (geanodiseerd aluminium, enz.) 
  • de CO2-Laser biedt de mogelijkheid om te markeren op kunststoffen en alle materialen 
  • de Gravograph machines werken autonoom, ze kunnen in de fabricagewerkplaats opgesteld worden op een enkele post of om markeringen te realiseren in verborgen tijd

  Voor onze Yag en Fiber lasers :

  • het zijn robuuste systemen die rechtstreeks kunnen markeren op diverse metalen en kunststoffen
  • ze zijn bruikbaar voor een markeeroppervlak tot 60 x 60 cm, ideaal voor seriemarkeringen
  • ze kunnen meerdere elementen op éénzelfde stuk markeren, met name serienummers

  Onze unieke software : Gravostyle

  Gravostyle™

  • Met zijn meerdere functieniveaus rationaliseert Gravostyle™ het identificatieproces. Het beheert en optimaliseert uw werk voor al uw toepassingen, van een eenvoudige alfanumerieke tekenreeks tot barcodes, UID, DataMatrix, logo’s, serienummers, tot de meest ingewikkelde bepalingen. Voor al uw toepassingen heeft Gravostyle™ een  fijn antwoord met functies, gerichte assistenten en professionals. 
  • Met de besturingssoftware kunt u de machines configureren zodat de operatoren alleen maar een eenvoudige startoperatie moeten uitvoeren.

Voordelen voor de klant

De Gravograph technologieën worden internationaal gebruikt om een antwoord te bieden voor dit soort markeerproblemen, van losse stukken tot de gemiddelde serie.

Gravograph heeft dé oplossingen voor uw uitdaging: het markeren van onderdelen

Met haar verschillende platformen met mechanische et Lasermachines positioneert het gamma Gravograph machines zich op alle niveaus, van realisatie tot identificatie, van het realiseren van een los etiket prototype tot het fabriceren in serie. 

De CO2-laser biedt de mogelijkheid om te markeren op kunststoffen en alle materialen. Met de Fiberlaser kunt u rechtstreeks markeren op metalen zoals aluminium, staal, roestvrij staal. Mechanisch graveren is universeler en heeft uitgebreide capaciteiten.

De machines Gravograph werken autonoom, ze kunnen in de fabricagewerkplaats opgesteld worden op een enkele post of om markeringen te realiseren in verborgen tijd.

 • Voordelen
  • Robuuste Galvanometer- en Gantrysystemen die rechtstreeks kunnen markeren op diverse metalen en kunststoffen
  • Markeeroppervlak tot 60 x 60 cm
  • Kan meerdere elementen op hetzelfde onderdeel markeren
  • Toepassingen: hydraulische koppelingen, bandetiketten, kabel, etiketten voor kleppen en drukknoppen, legendeplaten voor de plastic en metalen stukken, ...

  

Met de Gravostyle™ software kunt u reeksen informatie graveren die automatisch verhoogd worden om zich aan te passen aan de eisen van de bedrijven die er gebruik van maken.

  

Kiezen voor Gravograph is kiezen voor kwaliteit, knowhow, ervaring binnen uw domein en de garantie van een service die klantentevredenheid als prioriteit nummer één plaatst.

Ik had graag meer informatie ontvangen over

Markeren van onderdelen

* verplichte velden